Рецепт для сегодняшней пятницы любезно предоставлен моим свёкром - человеком большой души и отличным кулинаром! Каждый, кто хоть раз попробовал его стряпню, не может не попросить добавки, а заодно и рецепта этих вкусностей! Спасибо Вам, Золтан!
"Вадаш" - венгерская кухня
1 большая морковь
1 корень петрушки
1 сельдерей
примерно 200 мл сливок
немного карамели (сахар+вода)
лавровый лист, горчица, сахар, уксус
1 лимон
семена можжевельника, чёрный перец, соль
Гарнир - картофель, хлебные клёцки, макароны
Мясо
Овощи отварить до мягкости. Сделать карамель, растворить её в небольшом количестве воды, добавить туда порезанный лимон (с кожурой), лавровый лист, горчицу, сахар, уксус - по вкусу. Затем лимон и лаврушку вытащить, добавить овощи и всё смолоть блендером. Добавить можжевельник, чёрный перец и соль. Вмешать сливки. Объём сливок зависит от размера овощей и желаемой густоты соуса. Отдельно потушить мясо и сделать гарнир.
Хлебные клёцки: яйцо, размоченная булочка, мука, петрушка, сделать клёцки и отварить в горячей воде.
А вот и фотография самого шеф-повара вместе с внуком Андрюшкой - это первое Рождество для нашего сыночка!
The recipe for today's Friday was kindly given by my father-in-law - a person of a great soul and a perfect cook! Everybody who once has tried his meals can't stand asking for more and a recipe of the delicacies, also! Thank you, Zoltan!
"Vadash" - Hungarian cuisine
1 big carrot
1 parsley root
1 celery
about 200 ml of cream
little caramel (sugar + water) bay leaves, mustard, sugar, vinegar
1 lemon
juniper seeds, black pepper, salt
Garnish - potatoes, bread trickled pastries, macaroni
Meat
Boil vegetables till soft. Make caramel, dissolve it in a little bit of water, add cut lemon (together with a peel), bay leaves, mustard, sugar and vinegar to taste. Then, take a lemon and bay leaves out, add vegetables and chop with a blender. Add juniper seeds, pepper and salt, mix with cream. A quantity of cream depends on the size of vegetables and a necessary density of the sauce. Separately, cook meat and garnish .
Bread tickled pastries: an egg, a soaked roll, flour, parsley, make pastries and boil them in a hot water.
And here is a picture of the chef with his grand-son Andriska - it's the first Christmas for our son!
"Вадаш" - венгерская кухня
1 большая морковь
1 корень петрушки
1 сельдерей
примерно 200 мл сливок
немного карамели (сахар+вода)
лавровый лист, горчица, сахар, уксус
1 лимон
семена можжевельника, чёрный перец, соль
Гарнир - картофель, хлебные клёцки, макароны
Мясо
Овощи отварить до мягкости. Сделать карамель, растворить её в небольшом количестве воды, добавить туда порезанный лимон (с кожурой), лавровый лист, горчицу, сахар, уксус - по вкусу. Затем лимон и лаврушку вытащить, добавить овощи и всё смолоть блендером. Добавить можжевельник, чёрный перец и соль. Вмешать сливки. Объём сливок зависит от размера овощей и желаемой густоты соуса. Отдельно потушить мясо и сделать гарнир.
Хлебные клёцки: яйцо, размоченная булочка, мука, петрушка, сделать клёцки и отварить в горячей воде.
А вот и фотография самого шеф-повара вместе с внуком Андрюшкой - это первое Рождество для нашего сыночка!
The recipe for today's Friday was kindly given by my father-in-law - a person of a great soul and a perfect cook! Everybody who once has tried his meals can't stand asking for more and a recipe of the delicacies, also! Thank you, Zoltan!
"Vadash" - Hungarian cuisine
1 big carrot
1 parsley root
1 celery
about 200 ml of cream
little caramel (sugar + water) bay leaves, mustard, sugar, vinegar
1 lemon
juniper seeds, black pepper, salt
Garnish - potatoes, bread trickled pastries, macaroni
Meat
Boil vegetables till soft. Make caramel, dissolve it in a little bit of water, add cut lemon (together with a peel), bay leaves, mustard, sugar and vinegar to taste. Then, take a lemon and bay leaves out, add vegetables and chop with a blender. Add juniper seeds, pepper and salt, mix with cream. A quantity of cream depends on the size of vegetables and a necessary density of the sauce. Separately, cook meat and garnish .
Bread tickled pastries: an egg, a soaked roll, flour, parsley, make pastries and boil them in a hot water.
And here is a picture of the chef with his grand-son Andriska - it's the first Christmas for our son!